Wie is Wouter Monden?

Wouter is een comedian die veel optreedt in Nederland, Belgie en Engeland. Als sympathiek uitziende jongen pakt hij het publiek moeiteloos in maar hij kan hard en cynisch uit de hoek komen als het gaat om dingen die hij écht belangrijk vindt. Door zijn energieke presentatie is hij een veel gevraagd MC.

Wouter_Monden_biografieIn 2013 staat hij met zijn voorstelling 42.195 in de halve finale van het Leids Cabaret Festival. De jury noemt hem ‘een begenadigd verteller die met gemak op het podium staat.’ ‘Zijn verhaal dat hij met verve neerzet, is doorspekt met taalgrappen.’

Eerder won Wouter de Culture Comedy Award de jurypijs. De jury roemde hem om zijn hoge grapdichtheid, diversiteit en actualiteit en riep hem uit tot het grootste stand-up comedy talent van 2010.

De jury over Wouter: Aan deze 30-jarige jongeman zie je dat hij graag en relaxed op een comedy podium staat. Met een leuke vibe trekt hij ons mee in zijn wereld vol grappen. Ondanks zijn beperkte ervaring schuwt hij de actualiteit niet en dat maakt hem als Stand up comedian volwassener en intelligenter.

Referenties

Wouter is uitermate goed in staat om een op maat gesneden en uiterst komische verhandeling ten gehore te brengen. En dat met slechts wat steekwoorden en een globale situatie schets. Met oog voor context, een kritische blik en scherpe humor weet hij de aandacht moeiteloos vast te houden en zaken in verhelderend perspectief te plaatsen.

– Paul Mulder, Online Breedband B.V.

Wij hebben erg genoten van zijn zeer komische en originele optreden. Wouter kan omschreven worden als een zeer getalenteerde stand upper die binnen de kortste keren de lachers op zijn hand heeft met zijn scherpe en actuele grappen. Kortom up-and-coming stand up comedian Wouter Monden staat voor een verzekerd leuke avond en ik zou hem dan absoluut aanraden aan anderen.

– Myriam Keizer, Professor Groenschool te Amersfoort

Wouter Monden kreeg door zijn open houding al snel het publiek mee in zijn vermakelijke humor. Zonder enige moeite improviseerde hij met de zaal een groot gedeelte van zijn optreden, waardoor hij direct de volle aandacht had van zijn toehoorders.
De communicatie over het optreden verliep soepel en zijn optreden was meer dan waar voor het geld. Door een goede voorbereiding op het publiek dat tegenover hem stond wist hij toepasselijke grappen te maken die het tot een persoonlijk geheel maakten.

– Karsten van Loon, Lustrumbestuur der A.A.S.R. Skøll

Hij was minder slecht als ik dacht.

– Berry van Genderen, Bar Dancing De Zatte Toeter